Popravili mobilijar u eko parku Blace

„Narednih dana planiramo da nastavimo sa novim volonterskim aktivnostima na sređivanju parka koje podrazumijevaju sadnju stabala, postavljanje novog mobilijara, pripremu ogledne bašte za predstojeću sezonu, pravljenje kamenih podzida, uklanjanje korova“, kazao je Miodrag Karadžić iz DMEN-a
1143 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz eko parka Blace, Foto: DMEN
Detalj iz eko parka Blace, Foto: DMEN

Nikšićanin Milo Radović, volonteri i članovi Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN) odlučili su da njihova bude „poslednja“, a ne vandala. Dok ovi drugi ruše mobilijar u eko parku Blace, iza stare gradske tvrđave, zaljubljenici u prirodu popravljaju uništeno. Tako je bilo i ovoga puta. Vandali su nedavno uništili veći dio mobilijara, a volonteri su uspjeli da poprave dva stola, pet klupa, krov na roštilju i postave srušenu info tablu pored ogledne bašte.

„Narednih dana planiramo da nastavimo sa novim volonterskim aktivnostima na sređivanju parka koje podrazumijevaju sadnju stabala, postavljanje novog mobilijara, pripremu ogledne bašte za predstojeću sezonu, pravljenje kamenih podzida, uklanjanje korova“, kazao je Miodrag Karadžić iz DMEN-a.

Pokušaće i da redovnim obilaskom eko parka i intezivnijom komunikacijom sa nadležnim lokalnim službama spriječe dalje uništavanje Blaca, izletišta koje je zahvaljujući ekolozima, Radoviću i volonterima prije nekoliko godina u potpunosti obnovljeno – napravljene su klupe, stolovi, ljuljaška, klackalica, korpe za otpatke, most, prostor za roštilj, postavljene su table, urađena je i ogledna bašta…

“Ono što smo mogli primijetiti u proteklih mjesec dana je da devastaciju parka obično rade mlađi adolescenti i ovom prilikom skrećemo pažnju svim posjetiocima, a posebno srednješkolcima, da kapaciteti parka služe za odmor i relaksaciju, a nikako za devijantna ponašanja”, poručio je Karadžić.

Galerija

Bonus video: