Bar: Grgureviću kao mladom poljoprivredniku 10 hiljada eura, Bajčeti i Bajroviću tri hiljade za razvoj zanatstva

Iz Opštine su podsjetili da su od 2021. godine, od kad se sprovode ovi programi podrške, kumulativno plasirali skoro 60 hiljada eura za podršku mladim poljoprivrednicima, a 40 hiljada eura za razvoj zanatstva

2970 pregleda 1 komentar(a)
Sa današnjeg potpisivanja ugovora, Foto: Opština Bar
Sa današnjeg potpisivanja ugovora, Foto: Opština Bar

Opština Bar podržala je Šabana Grgurevića kao mladog poljoprivrednika sa 10 hiljada eura, a za razvoj zanatstva Danijela Bajčeta i Ardijan Bajrović su dobili po tri hiljade eura. Danas su sa njima potpisani ugovori o dodjeli sredstava kroz lokalni program podrške, saopšteno je iz Opštine Bar.

Javnim pozivima za 2024. opredijeljeno je 30 hiljada eura za mlade poljoprivrednike i još toliko za razvoj zanatstva, navodi se u saopštenju.

Iz Opštine su podsjetili da su od 2021. godine, od kad se sprovode ovi programi podrške, kumulativno plasirali skoro 60 hiljada eura za podršku mladim poljoprivrednicima, a 40 hiljada eura za razvoj zanatstva.

Sekretarka za Sekretarijata za privredu Opštine Bar Marina Trceta istakla je važnost ovih programa podrške, naglašavajući da se ovim mjerama nastoji spriječiti odlazak mladih, dok se istovremeno promoviše razvoj poljoprivrede i zanatstva kao bitnih privrednih grana sa velikim potencijalom za dalji razvoj, navodi se u saopštenju Opštine.

Kako se dodaje, Trceta je istakla zadovoljstvo što je pored poljoprivrede podržano i dvoje barskih zanatlija koji na svojevrstan način čuvaju tradiciju našeg grada koju moramo njegovati, dodajući da lokalna uprava ulaže napore da pruži podršku i na taj način unaprijedi poslovni ambijent za privrednike iz ove oblasti.

Potpisivanju ugovora su pored sekretarke Trcete prisustvovali Marko Novaković i Danka Vukmanović kao članovi Komisije za dodjelu sredstava za podršku mladim poljoprivrednicima, kao i Aleksandar Stjepčević, Vesna Markoč i Elizabeta Vuksanović kao članovi Komisije za dodjelu sredstava za razvoj zanatstva za 2024. godinu.

Bonus video: