Camaj nosilac liste Demokrata za izbore u Tuzima

U saopštenju Demokrata se dodaje da je Štjefan Camaj izjavio da odluku Demokratske Crne Gore da bude nosilac izborne liste Demokrata za Opštinu Tuzi za izbore zakazane u novembru ove godine prihvata sa sa osjećajem časti i velike odgovornosti
2 komentar(a)
Štjefan Camaj, Aleksa Bečić, Demokrate, Foto: Demokrate
Štjefan Camaj, Aleksa Bečić, Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 06.10.2017. 14:42h

Nosilac liste Demokrata na predstojećim izborima koji se održavaju krajem novembra u Tuzima biće Štjefan Camaj, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Demokratska Crna Gora održala je danas pres konferenciju na kojoj je predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, predstavio nosioca izborne liste Demokrata na izborima za Skupštinu opštine u sastavu Glavnog grada Tuzi. Nosilac liste Demokrata na predstojećim izborima koji se održavaju krajem novembra u Tuzima biće Štjefan Camaj, ujedno i predsjednik Demokratskog savjeta Demokrata", navodi se u saopštenju.

Konferenciji su prisustvovali i članovi Inicijativnog odbora Demokrata u Tuzima, Marija Nikčević i Ramadan Bećaj.

"Predstavljajući Camaja, predsjednik Bečić je saopštio kako je siguran da Demokrate imaju najboljeg nosioca liste za izbore u Tuzima. On se osvrnuo na probleme sa kojima se susreću žitelji Malesije, od kojih se kao glavni nameće uvoznički lobi, koji poljoprivrednicima sa ovog podneblja čini život nemogućim, a sav rad i svu muku uzaludnom. On je podsjetio i na brojne primjere prevara i neispunjenih obećanja kojima su od strane DPS-a bili izloženi mještani Malesije. Takođe, predsjednik Demokrata je upoznao javnost i sa činjenicom da su Demokrate na području Tuzi realizovale već 2 prstena kampanje "od vrata do vrata", na koju, kako je rekao, DPS nema odgovor. Kao posljedica kampanje, ali i čistine i sadržaja programske ponude, Demokrate na ovom, ali i na drugim područjima širom Crne Gore, bilježe samo rast podrške i priliv novih članova", navodi se u saopštenju.

"Bilo da govorimo o Petnjici, o Cetinju, o Tuzima, o Mojkovcu ili o Podgorici, ideja Pobjeda, a ne podjela se nezaustavljivo širi u Crnoj Gori", istakao je predsjednik Bečić.

"Građani Tuzi su se nagledali maćehinskog odnosa i Vlade Crne Gore i DPS-a, a posljednji potez Demokratske partije socijalista da građane Tuzi u roku od 9 mjeseci izvedu 3 puta na birališta, govori o tome da oni mještane Tuzi gledaju samo kao brojke, kao glasove. To je za prezir, to je za osudu i to će, siguran sam, biti kažnjeno od strane ljudi sa ovog područja na predstojećim izborima", zaključio je predsjednik Demokrata.

U saopštenju Demokrata se dodaje da je Štjefan Camaj izjavio da odluku Demokratske Crne Gore da bude nosilac izborne liste Demokrata za Opštinu Tuzi za izbore zakazane u novembru ove godine prihvata sa sa osjećajem časti i velike odgovornosti.

"Moj optimizam ne gradim samo na kritici lošeg, nego na istinskom ubjeđenju da dobro mora prevladati i na istiskoj volji da uvijek radim sa dobrim ljudima, kojima je opšti interes ispred bilo čijeg ličnog interesa. Duboko vjerujemo da će građani povjerenje pokloniti Demokratama, kao pravom i istinskom garantu demokratskih promjena i u Tuzima i u Crnoj Gori. Potvrdu za to nalazimo u velikoj podršci građana sa kojom se susrećemo prilikom svakodnevnih posjeta domaćinstvima širom Crne Gore. Na takvu podršku smo naišli i u Malesiji obilazeći je i prethodnih dana", saopštio je Camaj.

"Građanima Tuzi potrebna je opština koja će doprinijeti bržem ukupnom materijalnom i društvenom razvoju njihovog kraja. Takvu opštinu građanima Malesije ne može donijeti DPS – vlast, koja ih je u posljednje tri decenije prevarila bezbroj puta. Za građane Malesije imamo jasnu programsku ponudu posvećenu životnim potrebama građana Tuzi i načinom njihovog rješavanja. Kao što su: infrastrukturno opremanje ovog područja u skaldu sa realnim potrebama i nagomilanim problemima, stavljanje bogatih prirodnih resursa u funkciji razvoja ovog kraja i otvaranje novih radnih mjesta - kako nebi Tuzi bili područje sa kojeg se iseljava, već se ostaje", zaključio je Camaj.

Bonus video: