DPS Herceg Novi: Naša upornost se ispaltila, uprkos odugovlačenju Demokrata

"Ali je samovoljom predsjednika Opštine ova tačka povučena sa dnevnog reda! Do danas je ostalo nejasno zašto.Takođe, nejasno je zašto se cio proces dodatno usporava, jer je vladajuća koalicija ostavila za narednu sjednicu donošenje odluke o kreditnom zaduženju. Sve je to moglo biti riješeno već danas", navodi se u saopštenju DPS-a
1 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 11.08.2017. 20:18h

I pored upornih pokušaja Demokrata da spriječe dodjelu 44 stana državnim službenicima i namještenicima, danas su odbornici Skupštine još jednom podržali predmetnu odluku, saopšteno je iz OO DPS Herceg Novi.

U toj partiji smatraju da je sve to moglo biti ostvareno na prethodnoj sjednici.

"Ali je samovoljom predsjednika Opštine ova tačka povučena sa dnevnog reda! Do danas je ostalo nejasno zašto.Takođe, nejasno je zašto se cio proces dodatno usporava, jer je vladajuća koalicija ostavila za narednu sjednicu donošenje odluke o kreditnom zaduženju. Sve je to moglo biti riješeno već danas", navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni su javno upitali Demokrate i DF koji je razlog "odugovlačenja"?

"Vjerujemo da odgovor nećemo dobiti, kao što su danas potpuno nevješto i u svom stilu, amaterski, izbjegavali odgovor na dva pitanja koja su odbornici više puta postavili: (1) ko je sakrio četiri stana, (2) ko radi u Opštini na visokom položaju, čiji član uže familije izvodi radove na zgradi, koje plaća Opština. Predsjednik Opštine, Katić je otvoreno priznao da ne zna. Priznao je javno, pred odbornicima i hercegnovskom javnošću obmane koje su Demokrate pokušale da podmetnu DPS-u. Ali Novljani očekuju odgovore. DPS izražava zadovoljstvo što je proces započet u vrijeme dok je bila u koaliciji sa građanskom grupom Izbor priveden kraju. Takođe, obezbijedili smo i četiri velike lokacije na lokalitetu Bare u Igalu i pokrenuli zamjenu zemljišta za zaposlene u policiji i prosvjeti čiji zaposleni punih 15 godina pokušavaju da riješe stambeno pitanje. To nijesu uspjeli u toku mandata onih koji i danas vrše vlast u Herceg Novom. I na ovom pitanju DPS će istrajati do njegovog potpunog rješenja",navodi se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: