Pokret podstanara: Vrijeme da se probudimo i borimo za sebe, jer niko drugi neće riješiti naše probleme

"Građani Podgorice mogu najmanje štete pretrpjeti ako glasaju za Pokret podstanara, jer mi se ne borimo za funkcije, fotelje ili lične interese. Naša borba je za poštenu građansku državu i poštenu Podgoricu, u kojoj svaki građanin ima šansu da živi dostojanstveno i pravedno", navodi se u saopštenju

7797 pregleda 46 reakcija 28 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podstanari u Podgorici su predugo svjedočili lažnim predizbornim obećanjima, da bi nakon izbora bili jednostavno zaboravljeni. Sada imaju priliku da se izbore za sebe, ne čekajući da im neko drugi riješi problem, jer taj neko drugi ne postoji, poručili su iz Pokreta podstanara.

Iz ovog pokreta su kazali da tek što je politička kampanja u Podgorici krenula, već se pred nama otvara poznat scenario - onaj koji smo svi već više puta gledali.

"Političari iza sebe ostavljaju prazna obećanja, a ispred nas stoji realnost koja garantuje još jednu reprizu: beskonačne pregovore, borbu za lične interese, a na kraju, građanima opet ostaje samo jedno – veliko ništa", navodi se u saopštenju koje je pokret dostavio medijima.

Iz Pokreta podstanara kažu da se, nažalost, sunovrat građanske države i socijalne pravde nastavlja.

"Političari, sve žešćim međusobnim optužbama, bez trunke čojstva i viteštva, najavljuju nastavak priče koju smo preskupo platili. A ta cijena će samo rasti, dok građani ostaju iznevjereni i obeshrabreni.

Zato, ovim putem želimo da izrazimo zahvalnost apstinentima – građanima koji su ostali najzdravije biće ove države. Oni, svojim svjesnim otporom prema političkom ludilu koje je zahvatilo Crnu Goru, uspijevaju zadržati bar trunku građanske i moralne čistote u našoj zemlji", navodi se u saopštenju. Iz pokreta ističu da apstinencija nije pasivnost, već najglasniji otpor sramnoj politici koja je ovu državu dovela do ivice bolesti.

"Što se tiče podstanara u Podgorici, oni su predugo svjedočili lažnim predizbornim obećanjima. Svi dobro znamo da su, nakon izbora, podstanari bili jednostavno zaboravljeni. Danas, suočeni smo sa stvarnošću u kojoj preko 30.000 podstanarskih porodica živi bez ikakve pravne zaštite, pomoći ili nade da će jednog dana moći priuštiti krov nad glavom. Sada, međutim, imamo priliku i šansu – dobili smo svoj Pokret podstanara. To je prilika da postanemo građani koji su spremni boriti se za sebe, za svoje dostojanstvo i za budućnost naše djece, ne čekajući da nam neko drugi riješi problem jer taj neko drugi ne postoji", poručuju.

Vrijeme je za odlučan otklon od besmisla koji nas je decenijama vukao unazad i pretvorio nas u vječne podstanare, dok nam prijeti i da naša djeca naslijede isti teret, dodaju iz Pokreta podstanara.

"Ne smijemo više pristajati na laži! Vrijeme je da se svi zajedno borimo za bolji život i dostojanstvenu budućnost. Glas za Pokret podstanara je glas za građansku solidarnost kakvu smo nekada imali u Crnoj Gori. Građani Podgorice mogu najmanje štete pretrpjeti ako glasaju za Pokret podstanara, jer mi se ne borimo za funkcije, fotelje ili lične interese. Naša borba je za poštenu građansku državu i poštenu Podgoricu, u kojoj svaki građanin ima šansu da živi dostojanstveno i pravedno.

Zato, neka naš glas ne bude samo glas kritike, već poziv na akciju. Vrijeme je da se probudimo i krenemo naprijed! Pokret podstanara je za bolju i pošteniju budućnost - za naš grad, naš dom!", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: