Mandić: Lakše sticanje državljanstva korak ka integraciji rožajskih iseljenika

"Naši iseljenici iz Rožaja predstavljaju istinske ambasadore naše zemlje, koji svojim trudom i zalaganjem promovišu Crnu Goru i njene vrijednosti u svakoj sredini u kojoj žive", poručio je predsjednik Skupštine

4298 pregleda 19 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je Dan opštine Rožaje predsjedniku Opštine Rahmanu Husoviću i predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću i svim građanima Rožaja.

Kazao je da je lakše sticanje državljanstva korak ka integraciji rožajskih iseljenika.

On je istakao da je ovaj dan prilika da se podsjetimo na bogato kulturno i prirodno bogatstvo rožajskog kraja, ali i na važnu ulogu koju Rožaje ima u izgradnji i jačanju naše zemlje, navodi se u saopštenju kancelarije predsjednika Skupštine.

"Rožaje je, pored svojih prirodnih ljepota i kulturnih vrijednosti, poznato i po svojim marljivim ljudima, kako onima koji žive u opštini, tako i iseljenicima koji su kroz istoriju, tražeći bolje životne uslove, svoj rad i znanje ugradili u društva širom svijeta. Naši iseljenici iz Rožaja predstavljaju istinske ambasadore naše zemlje, koji svojim trudom i zalaganjem promovišu Crnu Goru i njene vrijednosti u svakoj sredini u kojoj žive", poručio je Mandić.

On je posebno istakao da smo svi svjesni koliko su naši iseljenici vezani za svoj rodni kraj i koliko im je važno da ostanu povezani sa Crnom Gorom.

"S tim u vezi, posebno želim da istaknem da je naš zajednički zadatak da radimo na tome da im se odužimo za njihovu ljubav i doprinos našoj zemlji, prvenstveno kroz omogućavanje lakšeg sticanja državljanstva Crne Gore. To je važan korak ka njihovoj integraciji i priznanju njihovog značaja za razvoj našeg društva", naglasio je.

Mandić je zaključio sa uvjerenjem da će Opština Rožaje nastaviti da se razvija, stvarajući uslove za bolji život svih svojih građana i očuvajući svoju tradiciju, kulturu i multietnički sklad.

Bonus video: