Brajović: Pred Crnom Gorom je godina promjena na bolje

"Uvaženi građani Crne Gore, u zemlji i inostranstvu, srećni vam praznici, srećna vam Nova 2017. godina“
24 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Skupstina.me
Ivan Brajović, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 30.12.2016. 18:52h

Pred građanima Crne Gore je godina promjena na bolje, ocijenio je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović.

"U Novu godinu ulazimo svjesni zahtjeva koje ste pred nas postavili na oktobarskim izborima. Naš zajednički cilj je moderna, razvijena i ekonomski snažna Crna Gora. Naš cilj je da se u Crnoj Gori živi znatno bolje“, naveo je Brajović u novogodišnjoj čestitki.

On je naglasio da izabrani predstavnici građana imaju posebnu odgovornost da u Skupštini poštuju njihovu izbornu volju i da zastupaju njihove stavove.

"Želja nam je i namjera da Skupština Crne Gore u Novoj godini bude primjer kompromisa, konstruktivnog dijaloga i promoter interesa svih građana“, poručio je Brajović.

Kako je naveo, Crna Gora je, za kratko vrijeme nakon obnove državnosti, postigla izuzetne diplomatske rezultate i svakim danom postaje sve uvaženija članica međunarodne zajednice.

"Istinsko je zadovoljstvo predstavljati svoju zemlju i širom svijeta slušati komplimente o jasnoj orijentaciji Crne Gore ka vrijednostima razvijenih demokratija“, rekao je Brajović.

Crna Gora, kazao je on, danas nema otvorenih pitanja u odnosima sa drugim državama svijeta, istinski baštini dobrosusjedske odnose i njeguje regionalnu stabilnost.

"Za našu, površinom i brojem stanovnika neveliku zemlju, sa istorijom prepunom ratovanja, to je ogromno dostignuće“, smatra Brajović.

Prema njegovim riječima, dinamični integrativni procesi konačno će omogućiti da se u društvu većih i razvijenijih država čuje ravnopravni glas Crne Gore. „To je put da sadašnjim i budućim generacijama obezbijedimo život u stabilnoj i bogatoj Crnoj Gori“.

"Pred nama je godina promjena na bolje. Uvaženi građani Crne Gore, u zemlji i inostranstvu, srećni vam praznici, srećna vam Nova 2017. godina“, zaključuje se u čestitki Brajovića.

Bonus video: