Ščesnija iz penzije vraća ponuda koja se ne odbija

Barselona treba sjajnog Poljaka dok se Ter Štegen ne oporavi od povrede

2254 pregleda 0 komentar(a)
Ščensni ima tek 34 godine i dovoljno klase i iskustva da brani mrežu Barselone, Foto: REUTERS
Ščensni ima tek 34 godine i dovoljno klase i iskustva da brani mrežu Barselone, Foto: REUTERS

Mark-Andre ter Štegen je doživio tešku povredu, ali Barselona ima rješenje do oporavka sjajnog njemačkog golmana. "Blaugrana" želi kao slobodnog agenta da potpiše Vojćeha Ščensnija.

Njemu je pred utakmicu Juventusa i Napolija priređen veličanstven oproštaj, nakon što je u avgustu fenomenalni poljski golman objavio o završetku karijere, ali...

“Imam previše poštovanja prema istoriji Barselone, to je jedan od najboljih klubova na svijetu. Razumijem tešku situaciju u kojoj su se našli nakon povrede Ter Štegena i mislim da bi bilo nepoštovanje od mene da ne razmotrim tu opciju", rekao je Sčensni Diario Sport.

Prethodno je tradicionalno dobro obaviješteni Fabricio Romano najavio da će Ščensni uskopro doći na ljekarske preglede. Poljak ima tek 34 godine, što je za golmana daleko od vremena za sportsku penziju.

Marc-Andre ter Štegen, biće van terena sedam do devet mejseci, Poljak će od Barse dobiti tri miliona u ugovoru na godinu, plus moguće bonuse.

Ipak, Poljak će dva miliona morati da upati Juventusu, kako stoji u klauzuli o raskidu ugovora sa Starom damom, koja mu je za prijevremeni odlazak isplatila šest miliona.

Juventus se zaštitio za slučaj da Ščensni odluči da iz penzije se ipak aktivira u nekom od klubova Saudijske Arabije, pa je ubacio klauzulu o odšteti u slučaju da se Poljak predomisli i nastavi da brani.

Bonus video: