Predloge za Nagradu oslobođenja Nikšića slati do 3. septembra

Predlozi se u pisanoj formi dostavljaju Skupštini opštine Nikšić, sa naznakom za Žiri za dodjelu Nagrade oslobođenja

3357 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Opština Nikšić raspisala je Odluku o predlaganju kandidata za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića, najvećeg opštinskog priznanja koje će biti dodijeljeno na Dan Opštine, 18. septembra. Rok za dostavljanje predloga do 3. septembra, a pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju građani, grupe građana, privredna društva, javne službe, nevladine organizacije i drugi subjekti.

„Nagrada oslobođenja Nikšića, kao oblik javnog priznanja Opštine Nikšić, dodjeljuje se za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva kojima se doprinosi razvoju Opštine Nikšić. Nagrada se dodjeljuje pojedincima i pravnim licima sa teritorije Opštine Nikšić, a može se dodjeljivati i pojedincima koji ne žive na teritoriji Opštine Nikšić, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Opštinu”, naveli su iz Opštine.

Predlozi se u pisanoj formi dostavljaju Skupštini opštine Nikšić, sa naznakom za Žiri za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića za 2024. godinu, sa obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata koji se predlažu za Nagradu.

Nagrada se može dodijeliti samo jednom, a prošle godine laureati su bili Veselin Šturanović, direktor NVO „Fors Montenegro“ i Radojica Stanković, glumac, muzičar i književnik.

Bonus video: