Bemaks reagovao na optužbe: Avanse dobili od Direkcije

Jednom ste demantovani i opet ponavljate nešto što Vam je objašnjeno, a jasno je svakom studentu prava sa prve godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2011. 09:50h

Kompanija Bemaks reagovala je na tvrdnje kordinatora Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Dejana Milovca izrečene u jučerašnjem tekstu pod naslovom “Niko se nije žalio”.

" Poštovani gospodine Milovac, cijenimo Vašu zainteresovanost za sprovođenje transparentnih procesa u sistemu javnih nabavki i javnih radova, i u potpunosti Vas podržavamo. Ali opet Vas upućujemo na činjenice jer Vam, kao apsolutnom laiku, ili nijesu jasne, ili namjerno iskrivljujete sliku, ili prosto, ne čitate pažljivo.

U tenderu stoji da “Opština Bar neće vršiti avansna plaćanja po ovom pozivu, tako da ponude koje budu sadržale avansno plaćanje neće biti razmatrane". Stoga, postavljamo Vam pitanje: Kako je moguće, ako je sve javno i uključuje kvalitetne i ozbiljne konkurente koji gledaju svaki korak i propust ostalih ponuđača, da neko napravi malverzaciju takve vrste? Evo Vam i odgovor: Ne postoji ni promil vjerovatnoće. Jedino kod Vas, jer ne čitate dovoljno i pravilno svu dokumentaciju.

Jednom ste demantovani i opet ponavljate nešto što Vam je objašnjeno, a jasno je svakom studentu prava sa prve godine.

Svaki projekat ove vrste i ovog obima uključuje i partnerstvo države. Da ste htjeli da stvarno istražujete pogledali biste Ugovor između Opštine Bar i Direkcije za saobraćaj, i za Vašu informaciju, izvođač se morao odabrati prije zaključenja tog ugovora. Opet, birala ga je Opština, koja nema pravo avansnog plaćanja, već ga ima Direkcija za saobraćaj. Nadamo se da je jasno.

Dalje, nigdje ni riječi nijeste naveli o spornom ocjenjivanju, već ste tu priču brzo zaboravili, čim ste uvidjeli grešku. Toliko o dosljednosti - navodi se između ostalog u reagovanju Bemaksa koji dodaje da nije bio odgovoran za rješavanje imovinsko pravnih sporova.

Bonus video: