Krvavac: Očekujemo da svi poslanici glasaju za predlog izmjena i dopuna Zakona o akcizama

Državni sekretar u MFSS naveo da se predlogom izmjena i dopuna Zakona o akcizama omogućava da Vlada smanji akcizu na gorivo do 15 odsto u slučaju naglog skoka cijena na međunarodnom tržištu

10896 pregleda 7 komentar(a)
Krvavac, Foto: Luka Zeković
Krvavac, Foto: Luka Zeković

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) očekuje da svi poslanici u Skupštini usvoje predlog izmjena i dopuna Zakona o akcizama.

Državni sekretar u MFSS Branko Krvavac na Tviteru je naveo da ovaj predlog "ima velike prednosti".

"I očekuje se da ga podrže svi poslanici koji, uz povećanje plata i standarda građana, ne žele da ugrožavaju javne finansije".

Krvavac je naveo i da se predlogom izmjena i dopuna Zakona o akcizama "omogućava da Vlada smanji akcizu na gorivo do 15 odsto u slučaju naglog skoka cijena na međunarodnom tržištu".

"Ubacujemo i povraćaj dijela plaćene akcize na gorivo za vanredni prevoz", napisao je državni sekretar na Tviteru.

Naveo je i da akciza na mirna vina ostaje nula euda, a da za ostala akoholna pića povećanje bi bilo pet centi po litru.

"Ne možemo pričati o drastičnom skoku. Uvodimo akcizu na alkoholna pića koja nisu imala akcizu. Uvodimo akcizu na proizvode od plastike za jednokratnu upotebu-zaštita životne sredine", napisao je Krvavac.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović juče je u Skupštini rekao da taj politički savez neće podržati povećanje akciza na sladolede, kakao, slatkiše, akciza na sokove i to "iz više razloga".

Bonus video: