Pokret podstanara: Građanski otpor besmislu za koji su odgovorne političke elite

Oni su istakli da je Pokret podstanara osnovan upravo u interesu zaštite i unapređenja porodica koje država nije prepoznala, niti pomogla, niti učinila išta da i podstanari dobiju šansu da pošteno steknu svoj krov nad glavom

2900 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Udruženja podstanara Crne Gore Moj Dom
Foto: Udruženja podstanara Crne Gore Moj Dom

Iako razumijemo građane koji su postali alergični na samu pomisao politike i političara, ipak pozivamo građane da nas podrže, one koji nijesu izgubili vjeru i koji se bore za poštene građanske ciljeve, poručili su iz Pokreta podstanara.

"Govoreći jedno, misleći drugo, a radeći treće, političke elite su direktno odgovorne za sve veći broj apstinenata na izborima, što značajno utiče na smisao demokratskih procesa. Olako data obećanja, praćena potpunim izostankom odgovornosti za njihovo nesprovođenje, urušavaju poverenje u političke subjekte koji godinama, pa sve do danas, dominiraju ovom državom", navodi se u saopštenju ovog pokreta.

Oni su istakli da je Pokret podstanara osnovan upravo u interesu zaštite i unapređenja porodica koje država nije prepoznala, niti pomogla, niti učinila išta da i podstanari dobiju šansu da pošteno steknu svoj krov nad glavom.

"Vođeni ogorčenošću prema politici i političarima, odlučili smo se za ovaj oblik borbe i građanskog otpora partitokratiji koja je ozbiljno uzdrmala temelje našeg društva. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite kako bismo zajedno stvorili snažan građanski otpor besmislu u koje su nas doveli", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: