Monohrom predstavio pjesmu „Vir”

Novosadski bend “Monohrom” osnovan je 2016. godine, inspirisan britanskom alternativnom scenom 90-ih, indie rokom 2000-ih i rokenrolom 60-ih

603 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz spota, Foto: Printscreen YouTube
Detalj iz spota, Foto: Printscreen YouTube

Novosadski alternativni indie rok sastav “Monohrom” objavio je pjesmu “Vir” koja se može poslušati na svim digitalnim striming servisima, kao i na Youtube platformi.

“’Vir’ je pjesma o naciji koja svoje neuspjehe liječi sportskim pobjedama jednog čovjeka - ovom rečenicom su momci iz ‘Monohroma’’ predstavili novi singl i spot za istoimenu pesmu, čime su najavili svoj treći album”, piše u saopštenju.

“Treći po redu studijski album benda biće objavljen na jesen pod nazivom ‘Radio Tišina’, a na njemu će se naći jedanaest novih pjesama o urbanoj usamljenosti i neinspirativnoj pretencioznosti 21. vijeka. Spot za ‘Vir’ je drugi singl sa novog albuma i omaž je Želimiru Žilniku i njegovom filmu ‘Druga generacija’ iz 1983. godine, a potpisuje ga Mia Mlinarević”, dodaje se u saopštenju.

“Slušali smo ‘Mrs. Robinson’ od Simona & Garfunkela i tamo ima onaj sjajan stih ‘Where have you gone, Joe DiMaggio, our nation turns its lonely eyes to you’ (Gdje si nestao Džo Dimađo, naša nacija okreće svoje usamljene oči ka tebi). Nije li ovo upravo ono što mi radimo sa Novakom Đokovićem?”, poručuju iz benda “Monohrom”.

Novosadski bend “Monohrom” osnovan je 2016. godine, inspirisan britanskom alternativnom scenom 90-ih, indie rokom 2000-ih i rokenrolom 60-ih. Do sada imaju dva objavljena albuma: “Monohrom” (2016) i “Urbana usamljenost” (2021).

Iza sebe imaju veliki broj nastupa u Srbiji i regionu, kao što su festival Exit, ali i klubovi u Rijeci, Zagrebu...

Bonus video: