Uprava: Više krivičnih prijava zbog šumskih krađa

"Očekujemo da će nadležni organi brzo reagovati po našim prijavama, a građanima poručujemo da se uzdrže od bespravnih sječa šuma, jer će naši službenici, koji su intenzivirali kontrole, prijaviti sve one koji na nezakonit način pokušavaju da nanose štetu crnogorskim šumama", saopštila je Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

2824 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima
Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima saopštila je da su podnijeli više krivičnih prijava prijava zbog šumskih krađa.

Kazali su da ta uprava "uspješno nastavlja iznenadne kontrole kako terena, tako i saobraćajnica, koje su u prethodnim danima dale odlične rezultate".

"Naime, tokom vikenda u večernjim satima, naši službenici su na putu kontrolisali sumnjivi kamion, koji je vozilo lice S.I., a na kojem je bilo natovareno oko 35 m³ neto drvne mase metarskih drva, za koje lice nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju i na kojima se nije vidio šumski žig. Rukovodilac Područne jedinice Podgorica je o ovom slučaju obavijestio policiju, a nakon prikupljenih dokaza podnijeta je i krivična prijava protiv lica S.I", navodi se u saopštenju

"U prethodnim danima, naši službenici su prilikom intenzivnih kontrola saobraćajnica, otkirili i lica M.V., B.R. i A.B., koji su bez valjane dokumentacije prevozili određene količine drvnih sortimenata bukve i hrasta, a protiv kojih su podnijete krivične prijave. Njima je naloženo da istovare drvne sortimente i da ih ne smiju otuđiti, a nakon prikupljanja dokaza i pravljenja zapisnika o porijeklu istih, protiv ovih lica podnijete su krivične prijave", dodaju iz Uprave.

Očekuju, kako kažu, da će nadležni organi brzo reagovati po njihovim prijavama. "Građanima poručujemo da se uzdrže od bespravnih sječa šuma, jer će naši službenici, koji su intenzivirali kontrole, prijaviti sve one koji na nezakonit način pokušavaju da nanose štetu crnogorskim šumama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: