Nikolić: Neko odlučio da zaključa Skupštinu, razotkriće se stvarne namjere većine koja bojkotuje rad

Nikolić je sazvao pres konferenciju nakon što je ranije danas otkazana sjednica Skupštine zbog toga što, prema saznanjima "Vijesti" na zasjedanje nisu došli svi poslanici vlasti

24322 pregleda 147 reakcija 51 komentar(a)
Foto: Aljoša Turović
Foto: Aljoša Turović

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrja Nikolić rekao je da će se brzo razotkriti stvarne namjere parlamentarne većine koja bojkotuje rad Skupštine.

Nikolić je sazvao pres konferenciju nakon što je ranije danas otkazana sjednica Skupštine zbog toga što, prema saznanjima "Vijesti" na zasjedanje nisu došli svi poslanici vlasti.

"Znate da je otkazano kontrolno saslušanje premijera i ministra unutrašnjih poslova jer imaju obaveza, a zakazano je mjesecima unaprijed. Takođe, znate da je premijerski sat zakazan za subotu, pa čekamo i subotu da premijer i to otkaže jer je otišao na kupanje", rekao je Nikolić i poručio da je neko odlučio da zaključa ovu instituciju "da bi čekao nekoga da mu ispostavi upute".

On je rekao da je klub DPS-a planirao da traži hitnu sjednicu na kojoj će preispitati učešće opozicije u radu parlamenta.

Na pitanje novinara TV Vijesti kakva će biti njihova reakcija, Nikolić je rekao da će naći adekvatan odgovor kad vide da li ima smisla da opozicija učestvuje u radu skupštine.

"To su neozbiljni ljudi. Mi ne znamo da li ćemo imati premijerski sat", rekao je on i dodao da je Spajić imao izjavu da mu se ne dolazi u parlament jer se u njemu dešava cirkus.

Govoreći o potencijalnom glasanju za rezoluciju o Jasenovcu, Nikolić je rekao da se Hrvatska ne može prevariti time što će se čekati dobijanje pozitivnog IBAR-a, te takvo ponašanje nazvao šibicarskom politikom.

"O njihovim namjerama mislim sve najgore. Ova Vlada je pokazala da je inferiorna u odnosu na svog suseda", kazao je poslanik DPS-a.

Bonus video: