U hotelu “Belvi” nema slobodnog kreveta

Više od 1.500 gostiju odmara u luksuznom kompleksu
356 pregleda 1 komentar(a)
Hotel Belvi, Budva, Bečići, Turizam
Hotel Belvi, Budva, Bečići, Turizam
Ažurirano: 05.10.2015. 14:49h

Lijepa turistička priča za kraj sezone dolazi iz Bečića gdje je hotelski kompleks “Iberostar Belvi” u overbukingu i trenutno se ne može naći slobodan krevet.

Ovakvu popunjenost u vansezoni, za proteklih deset godina, nije zabilježio nijedan hotel na crnogorkskoj obali.

Više od 1.500 gostiju, uglavnom sa zapadnoevropskog i ruskog tržišta, odmara u ovom luksuznom kompleksu, a takav trend popunjenosti biće, kako je “Vijestima“ saopšteno iz te hotelske kompanije, zadržan do kraja ove sedmice.

Osim gostiju koji dolaze na odmor, kako su naglasili, predstoji i organizovanje velikog broja kongresa, pa je upravo ovaj period do završetka sezone, odnosno 15. novembra, kada će hotelski kompleks biti zatvoren, baziran dijelom i na kongresnom turizmu.

Imajući u vidu da je riječ o jednoj od uspješnijih priča u privatizaciji domaće hotelske industrije, čiji je menadžment preuzeo, inostrani vodeći hotelski brend, u ovom slučaju njemačko - španski hotelski lanac “Iberostar”, godinama unazad ovaj bečićki kompleks je uspijevao da tokom sedmomjesečne sezone ostvari više od 200 hiljada noćenja.

A koliko je to velika cifra najbolje govori podatak da takvu posjetu nemaju kompletna kotorska i tivatska rivijera zajedno.

Inače, kompanija “Iberostar” je prije gotovo deceniju ušla u partnerski odnos sa crnogorskom, kompanijom “Bellevue hotels group”, u vlasništvu porodice Ćupić, koja je kupila hotelski kompleks od HTP “Budvanska rivijera”.

Upravo tada hotel koji nije bio u baš zavidnom stanju, pretvoren je obimnom rekonstrukcijom u koju je utrošeno 30 miliona eura, u jedan od najluksuznijih hotelskih kompleksa koji je kategorisan sa četiri plus zvjezdice.

Hotelski kompleks koji objedinjuje tri hotela - “Belvi grand“, “Belvi palace” i “Belvi terase”, raspolaže sa tri velika otvorena bazena za odrasle, bejbi bazenom i velnes centrom.

Ta kompanija upošljava 350 radnika u špicu ljeta, kada se angažuje i veći broj sezonaca.

Bonus video: